Dijital Ekran Network’ü Kurulurken Yapılacak Ekran Seçimi
Dijital ekran network’ü planlarken, yatırım maliyetlerinden tasarruf etmek için teknoloji üzerinde birkaç oynama yapıp maliyetleri kısıp cazip hale getirebilirsiniz. Örneğin; endüstriyel ekranlar kullanmak yerine ev tipi tüketici TV’leri alabilirsiniz.
TV’ler ile endüstriyel monitörler benzer görünebilir, ancak çok farklıdır ve TV’ler dijital tabelaların işletim taleplerine uygun değildir.
Bazen, olası son kullanıcıların, pişmanlık duydukları bir satın alma işlemi yapmadan önce fikrini değiştirmelerini sağlamak için yeterli açıklamadır. Ancak bazıları – belki de bir teklifin değerini belirleyen gereksiz teknolojilere sahip olma şüphesi – daha fazla ayrıntı ister. Anlaşılabilir, çünkü TV’ler ve profesyonel monitörler aynı üreticilerden geliyor ve 4K çözünürlük gibi ana ekran özellikleri her ikisinde de yaygın.
Profesyonel bir ekran yerine bir ev TV’si ile projenizi götürmek her zaman daha az ön ödeme maliyeti anlamına gelir, ancak gerçek maliyetler yolun yarısında bile profesyonel bir ekran kullanım maliyetinin çok üstünde olacaktır. Tam hikâyeyi bildiğinizde, tüketici televizyonları ve profesyonel dijital ekranlar arasındaki uçurum çok açık: başlangıçta bütçeniz daha düşük olacak ancak yola çıktıkça teknik farklılıklar nedeni ile projeden istenilen verim alınamayacaktır.
Ekran Kullanımını Güzelleştiren Etkenler
Evdeki Televizyonlar, ortalama doğal ışık alan odalarda konut kullanımı için tasarlanmıştır ve tipik olarak 250 nitlik parlaklık derecesine sahiptir. Perakende veya işyeri ortamlarında, aydınlatma armatürlerinden ya da pencerelerden gün ışığından, aydınlatma koşulları genellikle çok daha parlaktır. Parlama genellikle bu koşullarda normal bir TV’yi zorlar ve ekranın içindekini görebilmek zorlaşır ne varsa görmek zorlaşır.
Ticari ekranlar, genellikle TV’lerden daha parlak bir şekilde başlayan ve doğrudan, dış mekan güneş ışığında çalışacak şekilde tasarlanmış, en basiti 450 veya 500 nitlik bir parlaklıktan başlayıp 2500 nit’e kadar ulaşmaktadır. Bu panellerin birçoğu, parlak görüntüleme koşulları için tasarlanmış, harici ışığı absorbe eden veya yönlendiren parlama önleyici teknolojiye de sahiptir.
Dijital networklerde kullanılan profesyonel ekranlar genellikle dikey şekilde konumlandırılır – 90 derece döndürülür, böylece ekranlar her gün saat 16:9’da değil, hemen hemen her TV izleyicisinin kullandığı, 9:16 yönünde uzun ve geniş oturur. Tüketici TV’yi portre moduna getirin ve sonuç olarak ekranlar bozulacaktır, çünkü ekranlar ekstra ısıyı işlemek için havalandırma delikleri ve fanlar ile tasarlanmamıştır. Öte yandan profesyonel ekranlar, rotasyonun neden olduğu hava akışındaki farklılıkları işlemek için tasarlanmıştır.
Tüketici TV’nin garantisi, ticari amaçlarla kullanılıyorsa geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle, bozulursa, bu son kullanıcının sorunudur. Ticari markaların çoğu üç yıllık garantilerle gönderiyor ve yerinde destek de içerebiliyor. Tipik tüketici TV ürünleri ise bir yıllık korumayla birlikte geliyor.
Evde taktığınız televizyonlar günde sekiz saat çalışacak şekilde tasarlanırken, profesyonel ekranlar iki katına (16/7) veya haftanın yedi gününe (24/7) göre derecelendirilir. Geleneksel TV’ler, ağır veya sabit kullanıma izin vermek için hava akımı ve soğutma tasarımlarına veya uygun elektronik bileşenlere sahip değildir. Ağır şekilde kullanılan TV’ler çoğu durumda hayaletli görüntüler gibi renk ve görüntü sabitleme sorunları yaşayacaklardır.